GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Ocak 2018 Cumartesi 09:31

Bayraklı’da “denetim” krizi: Başkan seçimi iptal etti, AK Parti terk etti!

Bayraklı Belediyesi denetim komisyonu seçiminde kriz çıktı. Belediye Başkanı Hasan Karabağ seçimi iptal edince AK Partili üyeler terk etti. 

EGEDESONSÖZ- Kanun gereği belediyelerin bir yıllık mali harcamaları ve ihaleleri inceleme yetkisine sahip olan ‘denetim komisyonu’ için yapılan üye seçimi Bayraklı’da krize neden oldu.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın yönettiği meclis toplantısında 5 kişilik komisyon seçimi yapıldı. CHP’nin 3, AK Parti’nin 2 üyesinin görev yapacağı komisyon seçimine isimler önerildi. CHP, Yeşim Tekeoğlu, Veli Topal ve Ramazan Bulut’u önerirken AK Parti ise Hayrettin Güngör ve Tarkan Düzman’ı önerdi. Oylama sonrasında Başkan Karabağ’ın grup toplasında netleştirdiği üç kişilik liste delindi. CHP’li Meclis Üyesi Münir Demir’in ismi listede olmamasına rağmen açık ara önde çıktı. Karabağ bunun üzerine seçimi iptal etme kararı aldı. 

TEPKİ GELDİ 
Karabağ’ın seçimi iptal etme kararına AK Partili meclis üyeleri tepki gösterdi. Karabağ, nezaketen yapılanın doğru olmadığını söylerken AK Partililer ise, “meclis nezaketten değil kanunun ve yönetmeliklerle yönetilir” yanıtını verdi. Sert tartışmaların yaşandığı toplantıda 10 dakika ara verildi. Bunun üzerine Karabağ seçimi iptal etti. Daha sonra AK Parti grubu ise Meclisi terk etti. 

Yapılan oylama sonrasında Başkan Karabağ’ın isteği üzerine yeniden seçim yapıldı. Oylama sonrası Meclis Üyesi Demir bu kez yeterli oy alamadı. İlk oylamada AK Parti’nin 12, CHP’nin de 9 oyunun alan Demir’in, Karabağ karşısında açık ara önde çıkması “grupta çatlak” olarak nitelendirdi. Karabağ’ın Parti içindeki muhaliflerinin önümüzdeki süreçte de ortak hareket etmesi bekleniyor. 

HIZAL’DAN TEPKİ
Meclis toplantısına katılan ve süreci yakından izleyen AK Parti İlçe Başkanı Özgür Hızal, Başkan Karabağ’a tepki gösterdi. Hızal, “Meclis yönetmeliğine göre yapılanlar doğruydu. Ne yazık ki Belediye Başkanı ‘ben yaptım oldu’ mantığıyla hareket ediyor. Bunu bir kez daha gördük. Başkan, Meclisi Belediye bürokrasisi gibi gördüğü için yapılan Kanuni seçimi iptal etti. Bizim arkadaşlarımız da tepki gösterdiler. Son kararı yargı ve yetkili makamlar verecektir” dedi.